Maacher Lycée

Inscription BTS

APEP – Beach Volleyball

Den 29. Juni hat den LMA hiren APEP-Beach Volleyball Tournéier organiséiert. De Maacher Lycée hat sech mat enger Equipp ugemellt.

Mat 7 gewonne Matcher hunn si sech an hirer Grupp duerchgesat an sech domat fir d’Véierelsfinall qualifizéiert. No weidere Victoiren an der ¼ an an der ½ Finall, hu si sech dunn an der Finall knapp géint den LNW misse geschloe ginn.

Visitt vun der neier Nationalbibliothéik

En Dënschden, den 28. Juni 2022 ware Schüler vun de Klasse 6G4 a 6G5 am Kader vum Projet Français++ an der Stad an der Nationalbibliothéik ënnerwee. Si waren dobäi a Begleedung vun de Franséisch-Enseignanten Filipa Simoes Nunes an Diogo Fernandes Pereira a vun eiser Bibliothekärin, dem Sarah Krecké.

Bei enger Visite guidée queesch duerch d’Bibliothéik hunn eis Schüler an Abléck an d’Fonctionnement virun an hannert de Kulisse vun esou enger riseger Bibliothéik kritt. Dobäi si si och vill iwwer d’Plangung vum Bau vun der neier Nationalbibliothéik wéi och iwwer d’Architektur vum Gebai gewuer ginn.

Pick a Bike

Nouveau projet MLGreen “Pick a Bike”
Le Maacher Lycée met à disposition gratuitement 4 vélos pour le personnel du lycée désireux de se déplacer, à n’importe quel moment de la journée.
Basé sur un système simple et sans réservation, il sera dorénavant possible spontanément d’utiliser seul ou à plusieurs ces vélos pour faire des achats, faire une promenade le long de la Moselle ou pour les plus sportifs, vous avez la possibilité de choisir entre un des 5 parcours proposés par le département sportif.

Alors faites votre choix et “Pick a Bike”.

Plus d'informations au SEAP.

Luxskills 2022

Dëst Joer hunn 3 Schüler- innen aus dem Maacher Lycée beim nationalen Luxskills Concours (deen wärend de leschten 3 Deeg am Kader vun der YEP Schoulfoire an der Luxexpo stattfonnt huet) matgemaach an konnten hier handwierklech a professionell Talenter a verschiddene Kategorien ënner Beweis stellen.

Den Tim Asselborn (3GSO) an den Alexander Schiffmann (3GSO) hunn eng gutt 2. Platz am Concours ENTREPRENEURSHIP / BUSINESS DEVELOPMENT TEAM CHALLENGE erreecht.

D’Ida Gard (DC3CO) konnt sech souguer géint all aner Bewerber-innen duerchsetzen an huet eng fantastesch 1. Platz am Concours COIFFURE erreecht.

Mir felicitéieren hinne ganz häerzlech fir hier Erfolleger an soen hinne Merci den MLG sou gutt um nationalen Plang vertrueden ze hunn.

Lëtzebuerger Speed-Typing Concours 2022

Ënner 343 Konkurrente konnten sech och dëst Joer erëm Schüler vum Maacher Lycée op deenen éischte Platze klasséieren. Esou hunn eng hervirglänzend 1. an 2. Platz an der Kategorie vun de Jénksten d’ Gianna CORSO ANTUNES a de Samuel CONÇALVES MARTINS, béid Schüler vun der 4TPCM, beluecht. Eng ganz gutt 3. Platz ass vum Océane MARQUES OLIVEIRA vun der 02CM an der Kategorie Senior a vum Elvira HODZIC vun der DP1CM an der Kategorie Junior erreecht ginn. Mir félicitéieren.

Zesumme mat hinnen si weider 9 Diplomer u Schüler aus de Klassen DC2CM, DP1CM, 4TPCM an aus dem éischte Joer BTS-AMA verdeelt ginn. Mir gratuléiere vu ganzem Häerzen a soen hinnen an hiren Enseignanten Nicole GANGOLF, Anouk Gruber, Gina MOMBACH an Diane TROMBINI ee grousse Merci fir déi gutt Preparatioun.

Les préinscriptions pour l'année scolaire 2022/2023 sont accessibles !

Vous avez la possibilité de vous préinscrire pour l'année scolaire à partir de maintenant.

Veuillez trouver plus d'informations ici

Vidéo reprenant des impressions de notre lycée.

Galeries Photos

Visitez les galeries photos du MLG.

Cours du soir

Détails sur l'inscription aux cours du soir.

iPad

Informations et support technique concernant l'offre digitale au sein du MLG.

Contactez-nous !

Nom:
Prénom:
Adresse mail:
Message:
Résolvez le calcul suivant:

Événements futurs:

Cliquez ici pour tous les événements MLG

BTS - Date limite de la période d'inscription (promo 22) Remise du dossier de candidature au secrétariat du MLG avant 12.00 heures

Date: 07-07-2022
Toute la journée

Cliquez ici pour tous les événements en rapport avec le BTS