Maacher Lycée

Assemblée générale des parents d'élèves & Conférence publique

19:00 Uhr
Salle François Ewen (MLG)

Sustainable entrepreneurial school day 2022

Den Donneschdeg, den 29. Oktober 2022 war déi 2. Editioun vum „sustainable entrepreneurial school day“ bei där 16 Schoulen, déi iwwert d’Schouljoer 2021/2022 Aktivitéiten am Kader vun dem „sustainable entrepreneurial spirit“ organiséiert hunn, um Campus Geesseknäppchen ausgezeechent goufen.

De Maacher Lycée krut an dësem Kontext fir déi 2. Kéier den N1 Label (start-up) vum Här Minister Claude Meisch iwwerreecht. De Maacher Lycée gouf duerch den Här Chris Zender, attaché à la direction, der Madamm Caroline Haas, Enseignante a Member vun der „cellule d’orientation » souwéi de Schüler Tim Asselborn an Alexander Schiffmann representéiert.

Am Virfeld vun der Labeliwwerraschung stoung nach ee Mini-Hackaton um Programm un deem den Tim Asselborn an den Alexander Schiffmann ebenfalls deel geholl hunn.

Zousätzlech haten déi extern Partner vum Projet “Sustainable Schools” d’Méiglechkeet d’Leit iwwert hier Aktivitéiten ze informéieren.

Ziel vun dësem Projet ass et deene Jonken de „esprit d’entreprise“ méi no ze bréngen, entrepreneurial Kompetenzen ze entwéckelen, kritesch ze denken, innovativ a kreativ ze sinn an och mateneen ze kommunizéieren an ze kollaboréieren.

MuselCleanUp 2022

De 24. September huet de Maacher Lycée zesumme mat der Maacher Gemeng de MuselCleanUp 2022 organiséiert.

Och dës Joer ass fläisseg vu Mäertert bis op Meechtem laanscht d'Musel gebotzt ginn.

Merci un all déi, di gehollef hunn!

Inscription aux activités parascolaires (ACTPA)

Les inscriptions aux activités parascolaires sont ouvertes.
Tu peux scanner le code QR pour t'inscrire dans une ou plusieurs activités de ton choix.

Pour plus d'informations tu peux toujours te rendre au SEAP (seap@mlg.lu).

Vidéo reprenant des impressions de notre lycée.

Galeries Photos

Visitez les galeries photos du MLG.

Cours du soir

Détails sur l'inscription aux cours du soir.

iPad

Informations et support technique concernant l'offre digitale au sein du MLG.

Contactez-nous:

Nom:
Prénom:
Adresse mail:
Message:
Entrez les lettres visibles au-dessus:

Événements futurs:

Assemblée générale des parents d'élèves & Conférence publique

Date: 27-10-2022
A partir de 19:00 heures

Assemblée générale des parents d'élèves & Conférence publique avec Nadine Wagner "Ëmmer online sinn - wou ass de Problem?" 19:00 Uhr - Salle François Ewen

Du: 29-10-2022 au 06-11-2022